Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Οι προφητείες



                       Προφητείες του π. Παϊσίου για τα εθνικά θέματα
Εισαγωγικό σημείωμα, σχετικά με τα συγγραφικά δικαιώματα.
Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια συλλογή αναφορών του πατρός Παϊσίου σχετικά με καίρια εθνικά θέματα που κυριολεκτικά αναφέρονται στο μέλλον αυτού του τόπου. Έχουμε αντλήσει αυτές τις πληροφορίες από διάφορα βιβλία τα οποία έχουν γραφεί για τον Γέροντα,αναφέροντας πάντα τίτλο και συγγραφέα. Πιστεύουμε ότι τα λόγια του , δεν είναι πρόσφορα για οικονομική εκμετάλευση, αλλά αντίδωρα της αγάπης του Θεού, από τα χείλη του αγίου αυτού ανδρός.Γι’ αυτό, αυτή η δουλειά θα μοιράζεται εντελώς δωρεάν και γι΄αυτό δεν επικοινωνήσαμε με τους εκδότες και συγγραφείς, θεωρώντας ότι θέλημα δικό τους , του γέροντα αλλά και του Χριστού μας είναι να διαδίδεται ο λόγος Του και των προφητών Του


Αν διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει τις εφημερίδες του μέλλοντος
Ο πατήρ Παΐσιος, ένας σύγχρονος μας (1924-1994) προφήτης του Θεού, ενεργούσε παντοιοτρόπως και πολλαπλώς για όσους του εξέθεταν τον πόνο τους, ακόμα και χωρίς να τον εκθέτουν , όταν «έβλεπε» πολλές φορές και από μακριά ότι υπάρχει πρόβλημα και ανάγκη .
Εκτός από σκεύος αγάπης , ήταν και θερμός πατριώτης , με ευαισθησία στα εθνικά θέματα και γνήσιο πόνο. 
Χαρακτηριστική ήταν η συχνή προτροπή του : Κάνετε προσευχή να βγουν νέοι Μακκαβαίοι* στον τόπο μας .
Πολλές φορές με το αναμφισβήτητο προορατικό του χάρισμα , προέβλεπε γεγονότα, όχι μόνο προσωπικά αλλά και ευρύτερου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος.
Ειδικά ήταν απόλυτα πεπεισμένος , ότι θα μας παραδοθεί η Κωνσταντινούπολη , ότι θα καταστραφεί η Τουρκία , όπως την ξέρουμε σήμερα και μάλιστα υπεισέρχονταν και σε λεπτομέρειες . Αυτές τις αναφορές του επιχειρήσαμε να συγκεντρώσουμε και να παρουσιάσουμε συντασσόμενοι με την πεποίθησι του αγίου αυτού ανδρός .
Με την βαθιά του αγάπη για το Γένος μας, που το αποκαλεί Νέο Ισραήλ, προφητεύει με ενάργεια, προσθέτοντας νέα λεπτομερέστερα στοιχεία στις προφητείες Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αγαθαγγέλου,, φτάνοντας μέχρι και τον προφήτη Ιεζεκιήλ.
Τονώνει, με τις αλήθειες που του αποκαλύπτει το Άγιο Πνεύμα, εμάς τους σημερινούς ολιγόψυχους Έλληνες, που βαλλόμαστε σχεδόν από τους πάντες για την ελπίδα μας, που με χαρά διαλαλεί και ο ίδιος:
¨Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι¨.


*Μακκαβαίοι : Οικογένεια του Ισραήλ , που έδρασε υπέρ πίστεως και πατρίδος , τους χρόνους της κατοχής τους , από βάναυσους επιγόνους του Μ.Αλεξάνδρου . 

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΊΤΗΣ

1924-1994

ΤΟΜΟΣ 1

Επιμέλεια :ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου