Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Μαρτυρίες προσκυνητών, Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου



Μαρτυρίες προσκυνητών, Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου
Τό βιβλίο αυτό κυκλοφορείται ήδη στην 6η, πολύ επιμελημένη εκδοσή του σε 5500 αντίτυπα, ενώ ήδη έχουν διατεθεί από τις πέντε πρώτες εκδόσεις και πέντε ανατυπώσεις του πενήντα χιλιάδες αντίτυπα. (Μετάφραση στα Ρουμανικά και στα Ρωσσικά).

Στο έργο αυτό περιέχονται προσωπικές μαρτυρίες και εμπειρίες από την αναστροφή τους με τον Γέροντα Επισκόπων, Ηγουμένων Ιερών Μονών, Αγιορειτών Μοναχών, καθηγητών πανεπιστημίου, στρατιωτικών, κληρικών εν τω κόσμω και πολλών απλών ορθοδόξων Χριστιανών.

Στό βιβλίο περιέχονται επίσης πολλές μαρτυρίες σχετικά με το διορατικό και προορατικό χάρισμα του Γέροντα, νουθεσίες, λόγοι σοφίας και χάριτος και πολλά θαυμαστά γεγονότα.

Σπουδαίο μέρος του βιβλίου αποτελούν οι μαρτυρίες σχετικά με τα εθνικά μας θέματα, τα οποία τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε επικαιρότητα, μερικές από τις οποίες έχουν κατατεθεί επωνύμως από αξιωματικούς των ενόπλων μας δυνάμεων.

Σε ιδιαίτερο παράρτημα παρουσιάζονται από επιστήμονα διεθνολόγο θέματα που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την αιγιαλίτιδα ζώνη, τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, την υφαλοκρηπίδα, καθώς και γεωπολιτική ανάλυση από εν αποστρατεία αξιωματικούς.

Η πολύ επιμελημένη αυτή έκδοση συμπληρώνεται από ωραιότατες έγχρωμες φωτογραφίες, επιστολές αποδεκτών των τριών πρώτων εκδόσεων και ευρετήρια εννοιών, πραγμάτων και φωτογραφιών.

Το οπισθόφυλλο, τέλος, του βιβλίου κοσμείται από τη βαρύνουσα μαρτυρία του μακαριστού επισκόπου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Αντωνίου, ο οποίος μαρτυρεί ότι συγκέντρωνεν ο Γέροντας εις το πρόσωπόν του την ποικιλία του αποστόλου, του προφήτου, του διδασκάλου και, προπάντων, του πατρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου