Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ


Ο Γέροντας Παΐσιος τα είχε δει όλα...Το χρέος που έλεγε ότι θα μας επιβάλλουν και θα μας λένε ότι έχουμε δίκιο που φωνάζουμε, αλλά δεν γίνεται αλλιώς...

 
Τι έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος για την γκρίνια;
"Η φαντασία είναι καλή, είναι μεγάλη δύναμη, αν αξιοποιηθεί..." είχε πει ο Γέροντας Παϊσος.
Ο πατήρ Παΐσιος, όταν ήθελε να πάει να προσευχηθεί στην Παναγία, έκοβε λίγα αγριολούλουδα έξω από την καλύβη του και τα πήγαινε στην Εικόνα Της. «Πώς να πάω με άδεια χέρια να Την παρακαλέσω;», έλεγε.
Ο Γέροντας Παϊσιος για όλα τα θέματα είχε συμβουλές και σοφές απαντήσεις.
Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους" έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος, και 20 χρόνια μετά τον θάνατό του, έρχονται οι Τούρκοι να ζητήσουν από την ΕΕ να παραιτηθεί η Ελλάδα από το δικαίωμά της να έχει υφαλοκρηπίδα στα 12 ναυτικά μίλια.

 

 

Τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία με τους Κούρδους τα είχε «προβλέψει» ο Γέροντας Παϊσιος .
"Γέροντα σήμερα πολλοί νέοι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά γιατί σκέφτονται σε τι είδος κόσμο θα φέρουν το παιδί τους" είχε ρωτήσει κάποτε ένας πιστός τον Γέροντα Παϊσιο. Αυτό το ερώτημα βέβαια είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ...

Ανακηρύσσουν Άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας τον Γέροντα Παϊσιο

 

Γέροντας Παΐσιος: Με προσευχή εξορκίζεται το κακό

Η μόνη λύση είναι η προσευχή. Αλλιώς δεν γίνεται.

 

Γέροντας Παΐσιος: «Ο ηγέτης που θα λυτρώσει τους Ελληνες δεν είναι πολιτικός»

Με μία προφητεία του ο γέροντας Παΐσιος μιλάει για τους Έλληνες πολιτικούς οι οποίοι... είναι καθρέπτης της κοινωνίας, για τον αφανισμό της Τουρκίας καθώς και για την ύπαρξη του ηγέτη που θα λυτρώσει την Ελλάδα ο οποίος μάλιστα δεν είναι πολιτικός.
Ο Γέροντας Παϊσιος, δίνει συμβουλές σε πιστούς, ακόμα μία φορά μέσα από διδαχή του.
Λίγο πριν τις εκλογές είχαν πάει μερικοί επισκέπτες στο Γέροντα με σκοπό να τον ρωτήσουν τι γνώμη είχε και ποιόν, κατά τη γνώμη του, έπρεπε να ψηφίσουν.

 

  


Σε μία εποχή που οι αξίες και τα ήθη έχουν καταρρεύσει...με υπεύθυνους τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς, ακόμα μία διδαχή του Γέροντα Παϊσιου είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

 

Παΐσιος: Οι δικοί μας σταυροί είναι σταυρουδάκια...

 

 

 

Γέροντας Παΐσιος: Οι δικοί μας σταυροί είναι σταυρουδάκια...

Ακόμα μία ιστορία ενός πιστού που είχε τη τύχη να συναντήσει τον Γέροντα Παϊσιο, μας κάνει να προβληματιζόμαστε αυτές τις ημέρες. Στον καθένα από εμάς, ανάλογα με τα βιώματα, αγγίζει διαφορετικά.

 

Γέροντας Παϊσιος: Να μην κάνουμε έναν Χριστιανισμό στα μέτρα μας

Αλλη μία διδαχή του Γέροντα Παϊσιου έρχεται στην επικαιρότητα. Σε μία εποχή που ο Χριστιανισμός διώκεται και οι σφαγές Χριστιανών είναι δυστυχώς πραγματικότητα, τα λόγια του γέροντα, έρχονται πάλι να μας αφυπνίσουν.
Γέροντας Παΐσιος: Όποιος πιστεύει στον θεό, δεν φοβάται τίποτα!

 

Γέροντας Παϊσιος: Η Ελλάδα για να σωθεί πρέπει οι ηγέτες της να πάνε εξορία…

"Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό" είχε πει ο Γέροντας Παϊσιος, που οι διδαχές του είναι πάντα επίκαιρες.
Παϊσιος: Η Ελλάδα για να σωθεί πρέπει  οι ηγέτες της να πάνε εξορία…

 

Γέροντας Παΐσιος: Όποιος πιστεύει στον θεό, δεν φοβάται τίποτα!

Για τη δύναμη του θεού μιλούσε σε μία συζήτησή του ο Γέρονατς Παΐσιος 
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου