Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Κυπριακό: Τέλος στην αθωότητα, τώρα παίζονται όλα…


Η άφιξη του τουρκικού σεισμογραφικού πλοίου «Barbaros» στην Κύπρο και ο πειρατικός τρόπος με τον οποίο πλέον λειτουργεί η Τουρκία στην περιοχή, σηματοδοτούν το τέλος της εποχής της αθωότητας για το Κυπριακό.
Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr, http://mignatiou.com/

Η Τουρκία με κάθε τρόπο το τελευταίο διάστημα στέλνει το μήνυμα ότι η λύση που μπορεί να δώσει στο Κυπριακό δεν μπορεί να κινηθεί πέραν της δημιουργίας ενός «puppet state» στην Κύπρο, το οποίο θα ελέγχει μέσω των Τουρκοκυπρίων και με την απλή επίδειξη ισχύος όταν αυτό χρειάζεται. Η Τουρκία του μεγαλομανούς Ερντογάν δεν μπορεί να διεκδικήσει ολοκληρωμένα τον ηγεμονικό ρόλο της στην περιοχή χωρίς πρόσβαση σε ενεργειακές πηγές.
Η προσπάθεια προσέγγισης με τους Κούρδους του Ιράκ είναι προφανές ότι είναι συγκυριακή και δεν προσφέρει καμιά ασφάλεια στην Άγκυρα. Η Τουρκία καταλήγει έτσι στην άλλη επιλογή, του να επιδιώξει με κάθε μέσο να βάλει στο χέρι το φυσικό αέριο της Κύπρου, κάτι που θα την κρατήσει σε ισορροπία και με τις άλλες σημαντικές περιφερειακές δυνάμεις, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία του Κυπριακού η Άγκυρα θεωρεί ότι διακυβεύονται πλέον δικά της στρατηγικά συμφέροντα στην Κύπρο. Και γι’ αυτό ακριβώς είναι αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα. Σημαντικοί διεθνείς παίκτες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετάνια δεν έχουν «συγχωρήσει» τους Ελληνοκύπριους για το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν και μη θέλοντας (ακόμη) να ανοίξουν ένα ακόμη μέτωπο με τον απρόβλεπτο και επικίνδυνο «σύμμαχο» Ερντογάν, δεν καταδικάζουν την πολιτική της κρατικής πειρατείας που ασκεί η Άγκυρα εις βάρος της Κύπρου.
Η Κύπρος είναι σε δύσκολη θέση αλλά δεν είναι εντελώς μόνη όπως ίσως δείχνει. Ούτε το Ισραήλ, ούτε η Μόσχα, ούτε η Αίγυπτος, ούτε φυσικά η Ελλάδα μπορούν να αποδεχτούν ανατροπή στρατηγικών ισορροπιών στην Ανατολική Μεσόγειο. Η κλιμάκωση της τουρκικής απειλής θα αποσταθεροποιήσει την πιο κρίσιμη γεωστρατηγικά περιοχή στον κόσμο. Και αυτή είναι η «άμυνα» της Κύπρου.
Όμως και οι Ελληνοκύπριοι, πια, οφείλουν να δουν κατάματα την αλήθεια. Γιατί εάν η επιλογή που επιχειρηθεί να τους επιβληθεί είναι αυτή του «κράτους μαριονέτα», η απειλή της διχοτόμησης δεν πρέπει να τους φοβίζει. Την έχουν πληρώσει και τη ζουν ήδη πενήντα χρόνια.



 

Η προφητεία του Γέροντα Παϊσιου για τον πόλεμο Κύπρου – Τουρκίας!

gerontas-paisios-l_0
Ο Γέροντας Παΐσιος είναι αναμφίβολα μια μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας. Οι μαρτυρίες όσων των γνώρισαν είναι η ακλόνητη απόδειξη. Πολλές είναι οι προβλέψεις ή οι προφητείες του Γέροντα, τις οποίες παρότι έλεγε πριν 20-30 χρόνια, όταν τις διαβάζει κάποιος νομίζει ότι περιγράφει με τρομερή ευκρίνεια τη σημερινή εποχή.
Υπάρχει, όμως και μια προφητεία, η οποία αποδίδεται σε μαρτυρία του Ανδρέα Ξενοφώντος από τη Λεμεσό που είχε επισκεφτεί το Γέροντα Παΐσιο το 1989. Αυτή η προφητεία συνδέεται -σχεδόν ταυτίζεται θα λέγαμε- με τα πολεμικά γεγονότα που συμβαίνουν τώρα στο Ιράκ, στη Συρία και στο Κουρδιστάν, αλλά και στις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η προφητεία αναφέρει χαρακτηριστικά…
«Οι Τούρκοι θα φύγουν από μόνοι τους. Θα ανοιχτεί ένας Πόλεμος στην περιοχή, θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια και θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος.
Και θα αναγκαστεί (η Τουρκία) να μεταφέρει όλο της το πολεμικό υλικό και τα στρατεύματά της που έχει στην Κύπρο, να τα πάρει να αντικαταστήσει τα μάχιμα.
Και εσείς, όπως φύγατε με τα λεωφορεία, με τα φορτηγά, με τα τράκτα, έτσι και θα πάτε πίσω… Θα σκοτωθούν μερικοί (γιατί ποιος φεύγει τώρα από το σπίτι του που εκεί έμνεσκαν τα παιδιά του, τα πάντρεψε, έστω και εάν είναι δικά του)…
Το ίδιο θα γίνει και στην ελεύθερη Κύπρο. Θα έρθουν οι Τουρκοκύπριοι να πάνε στα σπίτια τους… Δεν θα πάει τόσο (η κατάσταση), όσο πήγε ο Κομμουνισμός στη Ρωσία.
Τρέμουν τα πόδια του θεριού (ΕΣΣΔ)! Όπου να ΄ναι χραπ και σωριάζεται! Αλλά στην Κύπρο δεν θα πάει τόσο καιρό… Ο Πόλεμος θα γίνει για το νερό…»
Θυμίζουμε ότι η Κύπρος βρίσκεται στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την Μέση Ανατολή. Όπου βρίσκονται τόσο τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε στεριά και θάλασσα (ΑΟΖ), αλλά και τα υπερπολύτιμα πόσιμα και στρατηγικά ύδατα ποταμών και λιμνών (Τίγρης, Ευφράτης, Ιορδάνης) από τα οποία εξαρτάται η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων…
Ήδη η Τουρκία έχει κατασκευάσει μεγάλα φράγματα, όπως το Φράγμα «Κεμάλ Ατατούρκ», που μπορεί να κόψει τα νερά του Ευφράτη προς Συρία και Ιράκ.
Σχετικά ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει μια άλλη φορά για τα νερά: «Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα και τα χρησιμοποιούν γιά αρδευτικά έργα, τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπεί στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου και ότι προετοιμάζεται ο δρόμος για τις μύριες μυριάδων στρατού των από ανατολών ηλίου, που αναφέρει η Αποκάλυψη.
Μέσα σε όλη την ετοιμασία είναι και τούτο: πρέπει να “χει στερέψει ο ποταμός Ευφράτης για να μπορέσει να περάσει έτσι ο πολυάριθμος στρατός.
Αν και -γελούσε ο Γέροντας σ΄ αυτό το σημείο- διακόσια εκατομμύρια Κινέζοι, όταν φτάσουν εκεί, από ένα κύπελλο νερό να πιουν, πάει, τον άδειασαν τον Ευφράτη»!
πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου