Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015



'Αγιος  Παϊσιος: Αρρώστιες και ατυχήματα από κατάρες

    15Πολλές αρρώστιες που δεν βρίσκουν οι γιατροί από τι είναι, μπορεί να είναι από κατάρα. Τι να βρουν οι γιατροί, την κατάρα;
    Μια φορά μου έφεραν στο Καλύβι έναν παράλυτο. Ολόκληρος άνδρας, δεν μπορούσε να καθήση. Το κορμί του ήταν τεντωμένο σαν ξύλο.
    Τον κουβαλούσε ένας στην πλάτη και ένας άλλος τον κρατούσε από πίσω. Του έβαλα δυο κούτσουρα και ακουμπούσε λίγο ο καημένος. Μου λένε αυτοί που τον συνόδευαν:
    «Από δεκαπέντε χρονών παιδί είναι σ’ αυτήν την κατάσταση και έχουν περάσει δεκαοχτώ χρόνια από τότε».
    Διαβάστε περισσότερα... 







     



    Πώς ξεχώριζε ο 'Αγιος Παΐσιος τους δαιμονισμένους

      1«Αυτό και ένας απλός γιατρός ευλαβής, μπορεί να το καταλάβει. Όσοι πάσχουν από δαιμόνιο, όταν πλησιάσουν σε κάτι Ιερό, τινάζονται. Έτσι φαίνονται ξεκάθαρα ότι έχουν δαιμόνιο. Λίγο Αγιασμό αν τους δώσεις ή με Άγιο Λείψανο αν τους σταυρώσεις, αντιδρούν, επειδή στριμώχνονται μέσα τους τα δαιμόνια, ενώ, αν έχουν ψυχοπάθεια, δεν αντιδρούν καθόλου. Ακόμη και επάνω σου αν έχεις έναν Σταυρό και τους πλησιάσεις, ανησυχούν, ταράζονται.
      Διαβάστε περισσότερα...











      'Αγιος Παϊσιος: ΄΄Να τελειώνετε τις σπουδές σας και μετά να παντρεύεστε΄΄

        15-Γέροντα,πολλά παιδιά δυσκολεύονται να προχωρήσουν τις σπουδές τους,όταν δεν έχουν αποφασίσει ποια ζωή θα ακολουθήσουν. Τους απασχολεί συνέχεια αυτό το θέμα και δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο διάβασμά τους.
        -Εγώ,όταν κάποιος νέος έχει τέτοια προβλήματα,του λέω:
        Διαβάστε περισσότερα...








        'Αγιος Παϊσιος: "Oι Τούρκοι θα προκαλέσουν για την αιγιαλίτιδα (ΑΟΖ)"

          15“Κοίταξε νά δείς. Οι Τούρκοι δέν θά μπούν στήν Αλεξανδρούπολη. Θά κάνουν μόνο μία πρόκληση στήν Ελλάδα, πού θά έχει σχέση μέ τήν αιγιαλίτιδα ζώνη. Καί εμάς θά μάς πιάσει πείνα . Θά πεινάσει η Ελλάδα . Καί επειδή θά κρατήσει αυτή μπόρα κάποιο διάστημα , μήνες θά είναι ,«θά πούμε τό ψωμί ψωμάκι » .
          Μετά ρωτάω : Γέροντα , πώς θά καταλάβω εγώ ότι θά είμαστε κοντά στόν πόλεμο ; Όταν, λέει, θά ακούσεις στήν τηλεόραση νά γίνεται θέμα γιά τά μίλια , γιά τήν επέκταση τών μιλίων (τής αιγιαλίτιδας ζώνης ) από 6 σέ 12 μίλια , τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος .
          Διαβάστε περισσότερα... 





           


          «Ουράνια μέθη»

            15-Γέροντα, φοβάμαι μήπως δεν σωθώ.
            -Μη φοβάσαι. Μαζί θα πάμε επάνω. Μόνο να πεις στη Γερόντισσα να μας δώσει δύο μεγάλα μπουκάλια για τον δρόμο-πρόσεξε να είναι πλαστικά για να μην σπάσουν στο ταξίδι!.... Θα τα γεμίσουμε νερό και, μέχρι να ανεβούμε στον Ουρανό, από την κούραση θα το πιούμε! Μόνον τρία δάκτυλα θα αφήσουμε και θα παρακαλέσουμε τον Χριστό να το ευλογήσει, να το κάνει κρασί και μετά θα το πιούμε και θα μεθύσουμε πνευματικά κοντά στον Χριστό.
            Διαβάστε περισσότερα... 



             


              'Αγιος Παΐσιος: «Χάθηκε η υπομονή από τους ανθρώπους»

              1Γέροντα, γιατί σήμερα δεν έχουμε υπομονή;
              - Η σημερινή κατάσταση δεν βοηθάει τον κόσμο. Άλλοτε η ζωή ήταν ήρεμη και οι άνθρωποι ήταν ήρεμοι και η βιασύνη που μπήκε στον κόσμο έκανε τους ανθρώπους ανυπόμονους. Παλιά ήξερε κανείς ότι θα φάη ντομάτα τέλη Ιουνίου, δεν τον απασχολούσε. Περίμενε τον Αύγουστο να φάη καρπούζι. Ήξερε, τότε θα φάη σύκα, τότε θα φάη πεπόνι. Σήμερα τι γίνεται; θα πάη να φέρη ντομάτες από την Αίγυπτο νωρίτερα, δεν θέλει πορτοκάλλια που έχουν τις ίδιες βιταμίνες. “Βρε, παιδάκι μου, κάνε υπομονή και φάε κάτι άλλο τώρα”. Όχι, θα πάη καλά και σώνει να φέρη από την Αίγυπτο ντομάτες. Σαν είδαν έτσι, άρχισαν στην Κρήτη να βάζουν θερμοκήπια, για να βγάλουν νωρίτερα ντομάτες. Και τελικά έφτιαξαν παντού θερμοκήπια, για να τρώνε και τον χειμώνα ντομάτες. Σκοτώνονται να φτιάξουν θερμοκήπια με όλα τα είδη, για να έχουν από όλα όλες τις εποχές και να μην περιμένουν!
              Διαβάστε περισσότερα... 




               



              Σπάνια ηχογράφηση διδαχής του Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου

                1Ακούστε μια σπάνια ηχογράφηση του μακαριστού Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου. "Η καρδιά δεν κουράζεται ποτέ. Και εγώ ό,τι κάνω, το κάνω με την καρδιά μου".
                Ο λόγος του μοιάζει πραγματικά βάλσαμο στις έσχατες εποχές που διανύουμε.
                Ακούστε τα όσα λέει...
                Διαβάστε περισσότερα... 








                 



                Σημεία των καιρών: Ένα σπάνιο χειρόγραφο κείμενο του Οσίου Πα'ί'σίου

                  .Το κυριότερο "επιχείρημα" των αμετανόητων υβριστών του Αγιορείτη Μοναχού, είναι η δήθεν εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση του ονόματός του από όσους αναπαράγουν τα λόγια και τις ρήσεις του. Μάλιστα, πολλοί έχουν το θράσος να θεωρούν "ανύπαρκτα" πολλά από αυτά, που "επινόησαν κάποιοι για να τα κονομήσουν"...
                  Διαβάστε περισσότερα...












                  Η δυναμική αντίδραση του 'Αγίου Παϊσίου σε έναν βλάσφημο άνθρωπο

                    15Του πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση Στην εποχή μας οι βλάσφημοι άνθρωποι έχουν αυξηθεί. Τό καταστροφικό τους έργο παίρνει διαστάσεις επιδημίας, καθώς συνεργούν σέ αυτό τά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καί οι εφημερίδες. Χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς ευγένεια καί μέ θρασύτητα ασχολούνται μέ θέματα τής θρησκείας καί μιλούν απαξιωτικά για ιερά πρόσωπα καί γιά τούς κληρικούς τής Εκκλησίας.
                    Καί τί δέν λένε οι άνθρωποι! Χρησιμοποιούν τίς χειρότερες εκφράσεις, τίς πιο χυδαίες καί τίς πιό βρωμερές. Άλλοτε τίς λένε κατ' ιδίαν, άλλοτε μπροστά σέ μικρόφωνα καί κάμερες καί συχνότατα τίς περνούν στα κείμενά τους καί τά βιβλία.
                    Διαβάστε περισσότερα... 







                     



                    Η ακηδία και η ραθυμία αχρηστεύει τον άνθρωπο




                      1- Γέροντα, τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στην ακηδία και την αθυμία;
                      - Ακηδία είναι η πνευματική τεμπελιά, ενώ η ραθυμία αναφέρεται και στην ψυχή και στο σώμα. Καλύτερα όμως να λείψουν και τα δύο. Η ακηδία και η ραθυμία μερικές φορές κολλούν και σε ψυχές που έχουν πολλές προϋποθέσεις για πνευματική ζωή, που έχουν ευαισθησία, φιλότιμο.
                      Διαβάστε περισσότερα...

                      Δεν υπάρχουν σχόλια:

                      Δημοσίευση σχολίου