Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015



Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Τουρκία μετά τις τελευταίες εκλογές;


Σάββας Καλεντερίδης
Το 1071 είναι μια χρονολογία-σταθμός, αφού η ήττα του στρατού του αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης Ρωμανού Δ΄ Διογένη…
σήμανε την απαρχή της αντίστροφης μέτρησης για την καταστροφή όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά και όλων των άλλων αυτόχθονων και μη λαών της Ανατολής.

Κι αυτό γιατί η νοοτροπία τού συν- που πρέσβευε ο Ελληνισμός και επικρατούσε επί χιλιετίες στην Ανατολή, στη Βαλκανική αλλά και στη λεκάνη του Εύξεινου Πόντου, που σήμαινε συνεννόηση, συνεργασία, συμμετοχή, συνοίκηση, συμμαχία και πόσα άλλα συν, μια νοοτροπία που δημιουργούσε πολιτισμό και πλούτο, αντικαταστάθηκε με τη νοοτροπία των εκπορθήσεων, της αρπαγής του πλούτου, της καταστροφής του πολιτισμού και της λεηλασίας.
Η νοοτροπία αυτή, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των πολιτισμών της Ανατολής καθώς και τους βίαιους εξισλαμισμούς και εκτουρκισμούς, που τεκμηριώνει με θαυμάσιο τρόπο ο εκ των μέγιστων εν ζωή Ελλήνων Σπύρος Βρυώνης στο πόνημά του «Η παρακμή του μεσαιωνικού Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και η διαδικασία του εξισλαμισμού» (1996, Εκδόσεις ΜΙΕΤ), δεν σταμάτησε με την Αλωση της Πόλης και της Τραπεζούντας. Τουναντίον, συνεχίστηκε επί αιώνες, ανακόπηκε για λίγες δεκαετίες με τα διατάγματα Χάτι Σερίφ (1839) και Χάτι Χουμαγιούν (1856), για να κορυφωθεί τη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα, οπότε βιώθηκαν οι Γενοκτονίες των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Στη συνέχεια η νοοτροπία αυτή συνέχισε να διακρίνει τις πολιτικές του τουρκικού κράτους στους Ελληνες της Πόλης, της Ιμβρου και της Τενέδου, αλλά και στους μη τουρκικούς μουσουλμανικούς λαούς της Ανατολής.
Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015 6.056.261 ψηφοφόροι, δηλαδή το 13,1% του συνόλου των ψηφοφόρων της Τουρκίας, δίνοντας την ψήφο τους στο Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), για πρώτη φορά μετά την Αλωση της Πόλης και της Τραπεζούντας έδωσαν ένα άλλο μήνυμα προς τους λαούς που κατοικούν στη σύγχρονη Τουρκία αλλά και προς την ανθρωπότητα.

Το μήνυμα αυτό είναι το ίδιο που επικρατούσε έως το 1971 στην Ανατολή, είναι το μήνυμα που είχαν μεταδώσει οι Ελληνες με τις αποικίες τους στην Αιολία, στην Ιωνία, στη Δωρίδα, στην Καρία, στη Λυκία, στην Παμφυλία, στην Κιλικία, στην Καππαδοκία, στην Παφλαγονία, στη θάλασσα του Μαρμαρά και στον Πόντο. Είναι το μήνυμα του συν-, που σημαίνει συνυπάρχω, συνδημιουργώ, συνοικώ, συνεργάζομαι…
Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς στις προεκλογικές συγκεντρώσεις που έκανε σε ολόκληρη την Τουρκία, αυτό το μήνυμα έδωσαν και οι ψηφοφόροι που ψήφισαν το HDP. Στη Μερσίνα, το λιμάνι απ” όπου ξεκίνησαν τα αποβατικά της εισβολής στην Κύπρο, 188.760 ψηφοφόροι έδωσαν το μήνυμα ότι είναι αντίθετοι στην εισβολή και την κατοχή. Στη Σμύρνη, 285.000 ψηφοφόροι είπαν «όχι» στην πυρπόλησή της που έγινε το 1922 και περισσότεροι από 1.000.000 ψηφοφόροι είπαν όχι στην Αλωση, στις εκπορθήσεις και τις λεηλασίες πόλεων, λαών και πολιτισμών!
Αυτό το μήνυμα εκπέμπει επί δεκαετίες οι Αμπντουλάχ Οτζαλάν προς όλες τις κατευθύνσεις, με το τουρκικό κράτος να το αποκρούσει με λύσσα, εφαρμόζοντας την πολιτική των λεηλασιών και των καταστροφών σε 4.500 χωριά και προκαλώντας τον εκπατρισμό περισσότερων από 5.000.000 Κούρδων και τον θάνατο 40.000 ανθρώπων.
Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν προς την Ελλάδα και τους Ελληνες, τα παιδιά του Δία, όπως μας αποκαλούσε, μόνο που, όταν το έπραξε, το 1999, τα παιδιά του Δία ήταν απασχολημένα με το Χρηματιστήριο, με το ξεπούλημα του Αιγαίου και γενικώς με τη λεηλασία της δύσμοιρης πατρίδας μας.
Παρά την προδοσία και τη σύλληψή του, το ίδιο μήνυμα συνέχισε να στέλνει προς κάθε κατεύθυνση. Φυλακισμένος και υφιστάμενος τα πιο σύγχρονα βασανιστήρια, μόνος κρατούμενος σε μια φυλακή, στην Καλόλιμνο του Μαρμαρά, έδωσε εντολή να δημιουργηθούν Ακαδημίες Πολιτικής στη Σμύρνη, στην Κωνσταντινούπολη, στο Ντιγιαρμπακίρ, στην Αμιδα των Ελλήνων, και αλλού, για να σπουδάσουν και να διδαχτούν πολιτική οι Κούρδοι αλλά και οι άλλοι λαοί της Ανατολής.
Το τουρκικό κράτος, ο πιο αυθεντικός εκφραστής της νοοτροπίας των εξισλαμισμών και των αφομοιώσεων των εθνών και των λαών, αντέδρασε και έβαλε στη φυλακή τους καθηγητές των ακαδημιών. Ομως οι Κούρδοι και οι λαοί δεν το έβαλαν κάτω.
Αντιστάθηκαν, αγωνίστηκαν και στο τέλος πέτυχαν. Τώρα έχουμε τη μαγιά. Ελπίζουμε εκείνοι που πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν από τον βαθύ ύπνο τους να λάβουν το πραγματικό μήνυμα των εκλογών, για να μείνει στην Ιστορία η 7η Ιουλίου 2015 ως αντίστροφη χρονολογία του 1071 και του Ματζικέρτ!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

 

 

Τι είχε πει ο γέροντας Παΐσιος για την Τουρκία

«Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, θα διαμελισθεί»



ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ


Προβλέψεις ότι η Τουρκία θα αφανιστεί είχε κάνει πριν από πολλά χρόνια ο γέροντας Παΐσιος. Στις προβλέψεις του είχε αναφέρει ότι η Τουρκία θα διαμελιστεί και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
Ακολουθούν επακριβώς τα λόγια του:
«Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ’ έπιασε από τον ώμο και με πολύ σοβαρότητα μου απάντησε: "Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από πάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια.
Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών.
Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί.
Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός."
Τον ρώτησα επίσης εάν η Ελλάδα θα πάθει κακό. Μου απάντησε ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, τα οποία όμως θα είναι ασήμαντα. Και αρκετός κόσμος που είναι σήμερα αδιάφορος, θα επιστρέψει στο χώρο της Ορθοδοξίας. "Να μην ανησυχείτε για την Ελλάδα", είπε. Φεύγοντας από το κελί του, μας είπε πάλι:
"Άντε στην ευχή της Παναγίας και μην ανησυχείς. Η Κύπρος θα απελευθερωθεί μέσα στα χρόνια που περπατάμε και η Τουρκία θα διαμελισθεί. Όλες οι χώρες έχουν τα προβλήματα τους, αλλά δεν υπάρχει για μας πρόβλημα. Ελπίδα στον Θεό και πίστη», είχε πει. Τα αποσπάσματα είναι είναι από το βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ: 297.
Είχε πει ακόμη, όπως αναφέρεται στο βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών, β’ έκδοση, ότι: «Εσύ δεν πρέπει να στεναχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα την διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι».
 Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου