Σάββατο 22 Αυγούστου 2015


Γέρων Παΐσιος Αγιορείτης: Λογική και πνευματική ζωή, δύο καταστάσεις εντελώς αντίθετες


Όταν ένας αποφασίσει να κάνει πνευματική ζωή, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να πάρει διαζύγιο από την λογική, εάν θέλει να προκόψει.
Λογική και πνευματική ζωή είναι δυο καταστάσεις εντελώς αντίθετες, που αντίκεινται η μία στην άλλη. Αυτός που ζει πνευματικά δεν χρησιμοποιεί την λογική του.
Διαβάστε περισσότερα... 
 


Γιατί δεν καταλαβαίνουμε τη βοήθεια του Θεού

Του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη
Παλιά, θυμάμαι, πήγαιναν οι γονείς στα χωράφια και πολλές φορές μας άφηναν στην γειτόνισσα να μας προσέχη μαζί με τα παιδιά τα δικά της. Αλλά τότε ήταν ισορροπημένα τα παιδιά.
Διαβάστε περισσότερα... 
 

'Οσιος Παΐσιος: Το "Κύριε ελέησον" έχει εκατό δραχμές, το "δόξα σοι ο Θεός" χίλιες

γ. Παΐσιος ο Αγιορείτης
- «Δόξα σοι ο Θεός» θα πη «να γίνη γνωστός ο Θεός στους ανθρώπους». Βλέπεις και εκείνο που είπε ο Χριστός: «Εγώ σε εδόξασα επί της γης …και νυν δόξασόν με σύ, Πάτερ», μερικοί το παρεξηγούν και λένε: «Εγώ Πατέρα, Σε έκανα γνωστό επί της γης, κάνε με γνωστό κι Εσύ, για να πιστέψουν οι άνθρωποι».
Διαβάστε περισσότερα... 
 

'Αγ. Παϊσιος: Να απλοποιείτε την ζωή σας!

Οι Φαρασιώτες δεν κοιτούσαν λεπτομέρειες. Ζούσαν την χαρά της καλογερικής. Και αν, για παράδειγμα, η κουβέρτα δεν ήταν καλά στρωμένη και κρεμόταν λίγο από την μια μεριά και έλεγες: «Σιάξε την κουβέρτα», θα σου έλεγαν: «Σε εμποδίζει στην προσευχή σου;» Αυτήν την χαρά της καλογερικής οι άνθρωποι σήμερα δεν την γνωρίζουν. Νομίζουν ότι δεν πρέπει να στερηθούν, να ταλαιπωρηθούν.
Διαβάστε περισσότερα... 
 

Ο Άγιος Παΐσιος για την μετεμψύχωση

- Γέροντα, πώς μερικοί άνθρωποι, ακόμη και μορφωμένοι, πιστεύουν στην μετεμψύχωση;
- Η μετεμψύχωση βολεύει τους ανθρώπους, και ειδικά τους αθέους, τους απίστους. Είναι η μεγαλύτερη πονηριά του διαβόλου. Τους κρατά ο διάβολος στην ζωή της αμαρτίας, με τον λογισμό ότι η ψυχή έρχεται και ξανάρχεται σε αυτόν τον κόσμο.
Διαβάστε περισσότερα... 
 




Γέροντας Παΐσιος: Για να αποκτήσεις πνευματική αρχοντιά πρέπει να τα δώσεις όλα...να θυσιάζεσαι!

- Γέροντα, η πνευματική αρχοντιά είναι ανώτερη από την πνευματική δικαιοσύνη;
- Η πνευματική αρχοντιά έχει πνευματική δικαιοσύνη και η πνευματική δικαιοσύνη έχει πνευματική αρχοντιά ή, καλύτερα, η αρχοντιά είναι πνευματική δικαιοσύνη.
Διαβάστε περισσότερα... 
 



Η μέλλουσα Κρίση



- Γέροντα, πως εξαγνίζεται η ψυχή;
- Όταν ο άνθρωπος εργασθή τις εντολές του Θεού, κάνη δουλειά στον εαυτό του και καθαρισθή από τα πάθη, τότε ο νους φωτίζεται, φθάνει σε ύψος θεωρίας, και η ψυχή λαμπρύνεται και γίνεται όπως ήταν πρίν από την πτώση των Πρωτοπλάστων. Σε τέτοια κατάσταση θα βρίσκεται μετά την ανάσταση των νεκρών.
Διαβάστε περισσότερα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου