Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015








 

 

 

 

Γέροντας Παΐσιος: Και η αγάπη χρειάζεται διάκριση!

 Γέροντα, ο Αββάς Ποιμήν λέει: «Μάθε τι θέλει ο αδελφός και ανάπαυσέ τον». Τί θέλει να πη ακριβώς;
- Εννοεί να μάθης τι ανάγκη έχει ο αδελφός σου, ο πλησίον σου, και ανάλογα να τον αναπαύσης, με την καλή έννοια. Γιατί και η αγάπη χρειάζεται διάκριση.
Διαβάστε περισσότερα...




 

 

 

 

"Αιτείτε και Δοθήσεται..."

Γέροντας Παΐσιος, ο Αγιορείτης
- Γέροντα, γιατί πρέπει να ζητάμε από τον Θεό να μας βοηθάει ,αφού ξέρει τις ανάγκες μας;
- Γιατί υπάρχει ελευθερία. Και μάλιστα, όταν πονάμε για τον πλησίον μας και Τον παρακαλούμε να τον βοηθήσει, πολύ συγκινείται ο Θεός, γιατί τότε επεμβαίνει, χωρίς να παραβιάζεται το αυτεξούσιο. Ο Θεός έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν. Για να τους βοηθήσει όμως, πρέπει κάποιος να Τον παρακαλέσει.
Διαβάστε περισσότερα...



 

 

 

 

Να καταφύγεις στην προσευχή

του Γέροντα Παϊσίου
- Γέροντα, όταν είμαι στενοχωρημένη, πώς θα βρω παρηγοριά;
- Να καταφύγης στην προσευχή. Και μόνον το κεφάλι σου να ακουμπήσης σε μια εικόνα, θα βρης παρηγοριά. Κάνε το κελλί σου σαν εκκλησάκι με εικόνες που σε αναπαύουν, και θα δης, θα βρίσκης μέσα σε αυτό πολλή παρηγοριά.
Διαβάστε περισσότερα...



 

 

 

 

«Όταν επέλθει το ξανθό γένος θα διαλύσει την Τουρκία» Οι Προφητείες επιβεβαιώνονται

Μετά το μακελειό που έχει ξεσπάσει με το θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία με τη κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού από τους τούρκους όλοι ανατρέξαμε ξανά στις προφητείες!
Διαβάστε περισσότερα...







 

 

 

 

Γέροντας Παΐσιος: Χρυσά στεφάνια

Όταν συκοφαντηθούμε ή αδικηθούμε είτε από επιπόλαιους είτε από πονηρούς, που έχουν κακότητα και διαστρέφουν και την αλήθεια, εάν μπορούμε, καλά είναι να μη θέλουμε να δικαιωθούμε από τους ανθρώπους, όταν η αδικία αφορά μόνον το άτομό μας.
Διαβάστε περισσότερα...




 

 

 

 

Γέροντας Παΐσιος: «Επαφή με τον Ουράνιο Σταθμό»

Δεν υπάρχουν μακαριότεροι άνθρωποι από εκείνους που έπιασαν επαφή με τον Ουράνιο Σταθμό και είναι δικτυωμένοι με ευλάβεια με το Θεό.
Όπως δεν υπάρχουν πιο δυστυχισμένοι από εκείνους που έκοψαν την επαφή τους με το Θεό...
Διαβάστε περισσότερα...




 

 

 

 

Σωστή τοποθέτηση απέναντι στην αδικία

- Γέροντα, όταν με αδικούν, η καρδιά μου σκληραίνει.
- Για να μη σκληραίνη, ποτέ να μη σκέφτεσαι ότι φταίει ή πόσο φταίει ο άλλος που σε αδικεί, αλλά πόσο φταις εσύ. Βλέπει, όταν οι άνθρωποι μαλώνουν μεταξύ τους, όλοι τους λένε ότι έχουν δίκαιο, μόνον που παίρνουν περισσότερο δίκαιο απ’ όσο δικαιούνται, γι’ αυτό και διαφωνούν συνέχεια.
Διαβάστε περισσότερα...




 

 

 

 

Γέροντας Παΐσιος: «Η χαρά είναι του Χριστού, η λύπη είναι του διαβόλου»





Γέροντα, αυτόν τον καιρό, στενοχωριέμαι πολύ.
- Γιατί στενοχωριέσαι; Βούλιαξαν τα καράβια σου; Πού τα έβγαλες και βούλιαξαν ; στον Ατλαντικό; Καλά, βγάζουν τα καράβια με τέτοιο καιρό στον ωκεανό; Πόσα βούλιαξαν;
Διαβάστε περισσότερα... 










Τα ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ-ΕΠΙΚΑΙΡΑ λόγια του Παισίου:”Σε αυτόν τον πόλεμο εμείς θα είμαστε θεατές-Δε θα ήθελα τίποτα άλλο-Να με κρατήσει ζωντανό ο Θεός να δω τη πατρίδα μου μεγαλωμένη”


paisios

“Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη”. Τα προφητικά λόγια του
Αγίου Παϊσίου ηχούν σήμερα στα αυτιά μας σαν να τα ειπε μόλις σήμερα.
“Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας” έχει πει ο Άγιος και η προφητεία του ξεκίνησε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 09:00 στην μεθόριο Τουρκίας Συρίας, όπου τουρκικά μαχητικά κατέριψαν αεροσκάφος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Τα όσα γίνονται από το πρωί είναι πραγματικά ανησυχητικά. Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικό F16 έχει φέρει στα όρια τις σχέσεις των δυο χωρών με κανέναν από τους δυο να μην θέλει να κάνει πίσω προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.
“Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους” επισημαίνεται στις προφητείες του Αγίου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι “οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς. Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν. Εμείς θα είμαστε θεατές σε αυτόν τον πόλεμο. Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτό».
Ο Άγιος Παϊσιος που κοιμήθηκε πριν από περίπου 21 χρόνια έχει αφήσει παρακαταθήκη τις προφητείες του, που αποτελούν σήμερα, για πολλούς, τις ειδήσεις του μέλλοντος.
“Δεν ήθελα τίποτα άλλο” έλεγε, “να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει… Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους”.
dogma.gr






'Οσιος Πα'ί'σιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου