Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Eκδήλωση για τον όσιο γέροντα Παϊσιο


 Tην Κυριακή 29/11/2015 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα εκδήλωση-ομιλία με τίτλο "τα βιώματα του Όσιου Γέροντα Παϊσιου". Διοργανώτρια της εκδήλωσης ήταν η Χριστιανική Εστία Καβάλας με προσκεκλημένους-ομιλητές τον Φάνη Μαλκίδη, τον Ανέστη Μαυροκέφαλο και τον Παύλο Παυλίδη από την Αλεξανδρούπολη.


Οι ομιλητές προσπάθησαν να προσεγγίσουν, μέσα από τα βιώματά τους και τις εμπειρίες τους, τον όσιο γέροντα Παϊσιο ώστε μέσω αυτών να κατανοήσει το κοινό την ζωή και τα διδάγματά του. Ο σύγχρονος Άγιος "μίλησε", μέσω των ομιλητών, στις καρδιές όλων των παρευρισκομένων.

 Επίσης έγινε και εκτενής αναφορά για την Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξ/πολης (οι ομιλητές είναι ενεργά μέλη αυτής) καθώς "έδεσαν" τις παρακαταθήκες, τις διδαχές και τις προτροπές του γέροντα για αγάπη προς τον πλησίον με την αλληλεγγύη, ως τρόπο έμπρακτης απόδειξής της κι ως ενδεδειγμένη λύση για το ξεπέρασμα της κρίσης. 


 Η προσέλευση του κόσμου ήταν απρόσμενα μεγάλη. Εκατοντάδες άτομα παρέμειναν μέχρι τέλους. Τελικά ο κόσμος αποζητά με την ίδια λαχτάρα και την πνευματική τροφή. Ο γέροντας Παϊσιος βοήθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου