Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ 

 

 

 

 

Οι τζιχαντιστές και οι συγγενείς του Γέροντα Παΐσιου

Μας αναφέρει ο αγιασμένος Γέροντας Παϊσιος στο Βιβλίο που έγραψε τον Βίο του Οσίου Αρσενίου, για την παλληκαριά και την τόλμη που είχαν οι Έλληνες της Μ.Ασίας και ιδιαιτέρως στα Φάρασα της Καππαδοκίας, απέναντι στον κίνδυνο των Τσετών, ήτοι σημερινών Τσιχαντιστών(συμμορία του σχοινιού και του παλουκιού, όπως λέει ο Κόντογλου)που καθημερινά αντιμετώπιζαν και στο χωριό τους αλλά και έξω στα χωράφια, όταν πηγαίναν μόνοι τους για να δουλέψουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Όσιος Παΐσιος: H Παναγιά δεν θέλει χρυσά Αγιοπότηρα!

«Μία φορά , μου διηγήθηκε ο π. Μ, καθώς λειτουργούσα, ήρθε μέσα μου έντονη η επιθυμία να προσφέρω εις μνήμην των γονέων μου και για την ψυχή τους ένα καλό αγιοπότηρο στο μοναστήρι μου.
Διαβάστε περισσότερα...

 

 

 

Τι φταίει, Γέροντα Παΐσιε, που θυμώνω με το παραμικρό;

Τι φταίει, Γέροντα, που θυμώνω με το παραμικρό;
- Φταίει που πιστεύεις ότι πάντοτε φταίνε οι άλλοι. Ο θυμός σʼ εσένα ξεκινάει από τους αριστερούς λογισμούς που βάζεις για τους άλλους. Εάν βάζης δεξιούς λογισμούς, δεν θα εξετάζης τί σου είπαν ή πώς σου το είπαν, θα παίρνης το βάρος επάνω σου και δεν θα θυμώνης.
Διαβάστε περισσότερα...

 

 

 

Άγιος Παΐσιος: «Χάθηκε η υπομονή από τους ανθρώπους»

Γέροντα, γιατί σήμερα δεν έχουμε υπομονή;
– Η σημερινή κατάσταση δεν βοηθάει τον κόσμο. Άλλοτε η ζωή ήταν ήρεμη και οι άνθρωποι ήταν ήρεμοι και η βιασύνη που μπήκε στον κόσμο έκανε τους ανθρώπους ανυπόμονους.
Διαβάστε περισσότερα...

 

 

Άγιος Παΐσιος: Οι αδικημένοι είναι τα πιο αγαπημένα παιδιά του Θεού

Αν σκεφτόμασταν ότι ο πιο αδικημένος είναι ο Χριστός, θα δεχόμασταν με χαρά την αδικία. Ενώ ήταν Θεός, κατέβηκε στην γη από πολλή αγάπη και κλείσθηκε εννιά μήνες στην κοιλιά της Παναγίας. 
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου