Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ

 

 

 

Γέροντας Παΐσιος: Παλιά και αυτοί που έλεγαν ότι είναι άπιστοι είχαν μέσα τους Θεό

- Γέροντα, οι άνθρωποι σήμερα δεν ευλαβούνται τους Αγίους όπως παλιά.
- Παλιά και αυτοί που έλεγαν ότι είναι άπιστοι είχαν μέσα τους Θεό. Θυμάμαι, την εποχή που ήταν οι Ιταλοί στην Κόνιτσα, πήρε φωτιά το δάσος και διαδόθηκε ότι την είχαν βάλει οι Ιταλοί, για να πάνε οι Κονιτσιώτες να την σβήσουν και να τους συλλάβουν.
Διαβάστε περισσότερα...

 

 

 

Απορώ πως σε κλέβει το ταγκαλάκι, ενώ εσύ μπορείς να κλέψης τον Παράδεισο!

-Γέροντα, κλέβομαι από τα πάθη μου. Άλλοτε με κλέβει η φιλαυτία, άλλοτε η εξωστρέφεια...
-Αν αφήνη κανείς τους κλέφτες να τον κλέβουν, μπορεί ποτέ να πλουτίση; Κι εσύ, αν αφήσης να σε κλέβουν τα πάθη, μπορείς να κάνης προκοπή; Πάντα φτωχή θα είσαι, γιατί, όσα μαζεύεις, θα τα χάνης. Απορώ πως σε κλέβει το ταγκαλάκι, ενώ εσύ μπορείς να κλέψης τον Παράδεισο!
Διαβάστε περισσότερα...

 

 

 

Ο Όσιος Παΐσιος για το τι μπορούν να διαβάζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί

-Γέροντα, ποια πνευματικά βιβλία βοηθούν περισσότεο;
- Πολύ ωφελούν τα διάφορα πατερικά βιβλία , που στις μέρες μας, δόξα τω Θεώ, κυκλοφορούν κατά χιλιάδες. Σε αυτά βρίσκει κανείς ό,τι ποθεί , ό,τι του χρειάζεται. Είναι γνήσια πνευματική τροφή και οδηγούν με ασφάλεια στον πνευματικό δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα...

 

 

 

Όσιος Παΐσιος: «Τίποτα δεν γίνεται χωρίς την πρόνοια του Θεού»

Ο Γέροντας Παϊσιος είπε κάποτε...
"Οι αγνοί λογισμοί εξαγνίζουν την ψυχή μας και αχρηστεύουν τα όπλα του δαίμονος της πορνείας, διότι μέσα στο αγνό σώμα διατηρείται η αγνή ψυχή και στην οποία παραμένει η Θεία Χάρις"

Διαβάστε περισσότερα...

 

 

 

Οι τζιχαντιστές και οι συγγενείς του Γέροντα Παΐσιου

Μας αναφέρει ο αγιασμένος Γέροντας Παϊσιος στο Βιβλίο που έγραψε τον Βίο του Οσίου Αρσενίου, για την παλληκαριά και την τόλμη που είχαν οι Έλληνες της Μ.Ασίας και ιδιαιτέρως στα Φάρασα της Καππαδοκίας, απέναντι στον κίνδυνο των Τσετών, ήτοι σημερινών Τσιχαντιστών(συμμορία του σχοινιού και του παλουκιού, όπως λέει ο Κόντογλου)που καθημερινά αντιμετώπιζαν και στο χωριό τους αλλά και έξω στα χωράφια, όταν πηγαίναν μόνοι τους για να δουλέψουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου