Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ (+1994), ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, και το μελλον

Με μια βραχύλογη ανακοίνωση της 13ης Ιανουαρίου 2015 του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο γνωστός για την υψηλή ασκητική πολιτεία του, τις προφητείες και τα πολυάριθμα θαύματά του εντός και εκτός Ελλάδος, Αγιορείτης γέροντας Παΐσιος, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης (+12/7/1994 ή 29 Ιουνίου Αγιορ.), κατετάγη και επίσημα μεταξύ των Αγίων της Ορθοδοξίας. Link
      Η Αγιοκατάταξη του γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου έρχεται να δώσει παρηγοριά στους πιστούς, σε μια στιγμή που η κατάσταση στην Ελλάδα προχωράει από το κακό στο χειρότερο. Η χώρα μας όπως επεσήμανε έγκαιρα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος από το 2010 σε διακήρυξή της «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ» είναι υπό ξένη κατοχή:
 «Από κοινωνικής πλευράς επιχειρείται μια ανατροπή δεδομένων και δικαιωμάτων και μάλιστα με ένα πρωτοφανές επιχείρημα. Τα απαιτούν τα μέτρα αυτά οι δανειστές μας. Δηλώνομε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων δανειστών μας». Link
   Χρειάστηκαν άνθρωποι ανθέλληνες σπουδασμένοι στις σύγχρονες Τραπεζικές και Χρηματιστηριακές, "νόμιμες" κατά τη Νέα Τάξη, μεθόδους υφαρπαγής του κόπου των πτωχών (εργατών, χαμηλόμισθων)  και αδυνάτων (ασθενών, συνταξιούχων κλπ)  για να κατορθωθεί η «ανατροπή». (Ήταν και σλόγκαν!) Πρόκειται για «διαβασμένους», κατά την έκφραση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, οι οποίοι μαζί με «διαβασμένους» άλλων επιστημών, ειρηνικής ή πολεμικής εφαρμογής, οδηγούν όλο τον πλανήτη στην καταστροφή: «Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους». (54η Προφ.)
       Το κακό ξεκίνησε ήδη, όπως έλεγε ο άγιος γέροντας Παΐσιος: «Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά δεν το καταλαβαίνομε. Κοιμόμαστε με τα τσαρούχια». Και επειδή οι Χριστιανοί είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει, στο υλικό και στο πνευματικό πεδίο, γι' αυτό δεν θα είναι αρεστοί στους κρατούντες: «Θα ρωτάνε σε λίγο για τους Χριστιανούς, όπως παλιότερα ρωτούσαν για τα πολιτικά φρονήματα». (Γέρων Παΐσιος, αρχιμ. Χριστοδούλου σελ. 222)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου