Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Θαυμαστό περιστατικό με τον Γέροντα Παΐσιο

Ένα ανέκδοτο περιστατικό με τον Γέροντα Παΐσιο, το οποίο αξίζει σίγουρα να διαβάσετε.

Το ακόλουθο περιστατικό με τον Γέροντα Παΐσιο, είναι αληθινό, ενώ η δημοσιοποίησή του άργησε λόγω της ταπεινότητας των ανθρώπων  που αρχικά το διηγήθηκαν.
Διαβάστε περισσότερα »


 

 

Γέροντα Παΐσιε, τι σημαίνει το «Δόξα σοι ο Θεός»;

Γέροντα, τι σημαίνει το «δόξα σοι ο Θεός»;

-         «Δόξα σοι  ο Θεός» θα πη «να γίνη γνωστός ο Θεός στους ανθρώπους». Βλέπεις και εκείνο που είπε ο Χριστός: «Εγώ σε εδόξασα επί της γης …και νυν δόξασόν με σύ, Πάτερ», μερικοί το παρεξηγούν και λένε: «Εγώ Πατέρα, Σε έκανα γνωστό επί της γης, κάνε με γνωστό κι Εσύ, για να πιστέψουν οι άνθρωποι».


 

 

 

Όσιος Παΐσιος: Για να αποκτήσεις πνευματική αρχοντιά πρέπει να τα δώσεις όλα... να θυσιάζεσαι!

- Γέροντα, η πνευματική αρχοντιά είναι ανώτερη από την πνευματική δικαιοσύνη;

- Η πνευματική αρχοντιά έχει πνευματική δικαιοσύνη και η πνευματική δικαιοσύνη έχει πνευματική αρχοντιά ή, καλύτερα, η αρχοντιά είναι πνευματική δικαιοσύνη.


 

 

 

Άγιος Παΐσιος: Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…

Ο Αγιος Παΐσιος είχε κατά καιρούς μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους για ό,τι βλέπουμε σήμερα στο Αιγαίο και για ό,τι άλλο πρόκειται να δούμε.

Συγκεκριμένα θα αναφέρουμε μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία, που αφορούν τις σχέσεις με την Τουρκία, η οποία όπως έλεγε με απόλυτη βεβαιότητα και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός «θα μας επιτεθεί ύπουλα ως τα «Εξαμίλια»».

 

 

 

Άγιος Παΐσιος: Πώς να πάω με άδεια χέρια να Την παρακαλέσω;

Ο Άγιος Παΐσιος, όταν ήθελε να πάει να προσευχηθεί στην Παναγία, έκοβε λίγα αγριολούλουδα έξω από την καλύβη του και τα πήγαινε στην Εικόνα Της.
«Πώς να πάω με άδεια χέρια να Την παρακαλέσω;», έλεγε.

 

 

Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης για το θάρρος των Μυροφόρων

– Γέροντα, μου κάνει εντύπωση το θάρρος των Μυροφόρων.

– Οι Μυροφόρες είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στον Χριστό, είχαν πνευματική κατάσταση, γι’ αυτό δεν υπολόγισαν τίποτα. Αν δεν είχαν πνευματική κατάσταση, θα έκαναν αυτό που έκαναν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου