Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Όχι τηλεόραση




Αποτέλεσμα εικόνας για foto paisios

Ο Γέροντας θεωρούσε καταστρεπτική την επίδραση της τηλεοράσεως για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους νέους. Ανέφερε με πόνο περιπτώσεις παιδιών που οι γονείς τους για να έχουν την ησυχία τους, τα άφηναν ώρες να βλέπουν τηλεόραση με αποτέλεσμα να καταστρέφονται διανοητικά, ψυχικά και σωματικά.Τόνιζε, επιπλέον, την βλάβη που φέρνει στο σώμα με την ακτινοβολία που εκπέμπει στα κυοφορούμενα βρέφη και στα μικρά παιδιά. Μιλούσε ακόμη και για δαιμονικές επιδράσεις. Γι’ αυτό σε κάθε ευκαιρία απέτρεπε από την τηλεόραση και συμβούλευε να την πετάξουν από το σπίτι δίνοντας στα παιδιά τους κάτι άλλο πνευματικό (βίους αγίων, αγρυπνίες και προσκυνήματα) ή ουδέτερο (αθώα παιχνίδια και εκδρομές). Έλεγε: «Μην αφήνετε τα παιδιά σας να βλέπουν τηλεόραση. Η τηλεόραση φθάνει μέχρι μόνον το φεγγάρι. Η πνευματική τηλεόραση φθάνει ακόμη και μέχρι τον Θεό».

Κάποτε συνομιλούσε με μία παρέα νέων. Αρκετά μέτρα πιο πέρα καθόταν κάποιος νέος καθηγητής. Σκεφτόταν κάτι που τον απασχολούσε τον τελευταίο καιρό: «Εντάξει για τα άλλα της τηλεοράσεως, ούτε τα συζητώ. Μήπως, όμως, θα έπρεπε για μία στοιχειώδη ενημέρωση να παρακολουθώ τα δελτία ειδήσεων;». Την στιγμή εκείνη ο Γέροντας γύρισε απότομα προς το μέρος του και του είπε: «Ούτε τις ειδήσεις!», και ξαναστράφηκε προς τα παιδιά συνεχίζοντας την συζήτηση μαζί τους.

Κάποιος πρόσφατα νυμφευμένος συζητώντας με τον Γέροντα, τον παρακάλεσε να του δώσει και μία τελευταία συμβουλή. Του είπε: «Να πεις στην γυναίκα σου να μην βλέπει τηλεόραση, γιατί το παιδάκι σας θα γεννηθεί βλαμμένο». Και ύστερα από μικρή διακοπή τόνισε: «Ούτε να πηγαίνει στα συγγενικά σπίτια να βλέπει». Η σύζυγός του συνήθιζε να βλέπει τηλεόραση στην μητέρα της.

Γέροντας Παΐσιος, «Ενωμένη Ρωμηοσύνη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου