Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Άγιος Παΐσιος: Αλλά σας λέω ό,τι και να δείτε να μην απελπίζεσθε. Θα δείτε να εφαρμόζονται διατάξεις αλλά μην απελπίζεσθε μετά θα αποσύρονται. Άλλες πάλι δεν θα προλάβουν να βγουν. Το έθνος θα μεγαλώσει. Η Τουρκία θα καταστραφεί.

 Agios-Paisios-Alla-sas-leo-oti-kai-na-deite-na-mhn-apelpizesthe-Tha-deite-na-efarmozontai-diataxeis-alla-mhn-apelpizesthai-meta-tha-aposyrontai-Alles-pali-den-tha-prolavoyn-na-vgoyn-To-ethnos-tha-megalosei-H-toyrkia-tha-katastrafei


 Θα δείτε να εφαρμόζονται διατάξεις αλλά μην απελπίζεσθε μετά θα αποσύρονται

"Θα περάσουμε μια μπόρα. Αυτοί που θα περάσουν την μπόρα θα δούνε και τις καλύτερες μέρες. Ας ευχηθούμε όμως να μη συμβούν στις μέρες τις δικές μας γιατί εμείς πολλά περάσαμε (ο κόσμος επέμενε να μάθει τι είδους μπόρα είναι αυτή). Παλαιότερα ο κόσμος πίστευε κι αν άκουγε κάτι το δεχόταν και συνετιζόταν. Τώρα τι να σας πω. Εσείς ξέρω ότι πιστεύετε κι αν σας πω θα στενοχωρεθείτε. Εξ' άλλου αφού πιστεύετε αγωνίζεσθε και δεν έχετε ανάγκη. Αν πάλι το πω σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν θα το ρίξουν έξω.
Αλλά σας λέω ό,τι και να δείτε να μην απελπίζεσθε.
Θα δείτε να εφαρμόζονται διατάξεις αλλά μην απελπίζεσθε μετά θα αποσύρονται. Άλλες πάλιδεν θα προλάβουν να βγουν.


Άγιος Παΐσιος: Οι Έλληνες έχουν ένα δώρο από τον Θεό, το φιλότιμο και την λεβεντιά· όλα τα πανηγυρίζουν

Agios-Paisios-Oi-Ellines-exoyn-ena-doro-apo-ton-Theo-to-filotimo-kai-thn-leventia-ola-ta-panygyrizoyn

 Οι Έλληνες έχουν ένα δώρο από τον Θεό, το φιλότιμο και την λεβεντιά· 

όλα τα πανηγυρίζουν

Σήμερα οι άνθρωποι γυρίζουν γύρω από τον εαυτό τους
Παλιά στην πατρίδα μου, στα Φάρασα, έλεγαν: «Αν έχεις καμμιά δουλειά, μην την αφήνεις για αύριο. Αν έχεις καλό φαγητό, άσ' το για αύριο, μήπως έρθει κανένας μουσαφίρης».
Τώρα σκέφτονται: «Να αφήσουμε την δουλειά, μήπως έρθει κανείς αύριο και μας βοηθήσει. Το καλό φαγητό, ας το φάμε εμείς απόψε!».


Άγιος Παΐσιος: Θά περάσουμε σιγά-σιγά δύσκολες μέρες

Agios-Paisios-tha-perasoyme-siga-siga-dyskoles-meres

 Θά περάσουμε σιγά-σιγά δύσκολες μέρες

Η αδελφοσύνη
- Γέροντα, ανησυχώ, όταν λέτε ότι θα περάσουμε δύσκολα χρόνια.

-Να είστε αγαπημένες, μονοιασμένες, καταρτισμένες πνευματικά, να έχετε παλληκαριά, να είστε ένα σώμα, καί μη φοβάσθε τίποτε. Βοηθάει μετά ό Θεός.


Απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του Αγίου Παΐσιου


Απόσπασμα απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας του Γέροντα Παϊσίου, που έγινε το έτος 1992, στο κελί του "Παναγούδα" στο Άγιο Όρος.
Ο Γέροντας Παΐσιος το είπε από το 1992 (η γλώσσα γραφής είναι αυτή του βιβλίου).

ΓΕΡΟΝΤΑΣ:...Μάλλον δίνομε εξετάσεις εμείς οι άνθρωποι τώρα σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια τί κάνομε ό καθένας. Και βλέπω αδιαφορία προπαντός. Να μη μάθουν οι άνθρωποι αν θα γίνει ή δευτέρα παρουσία, γιατί στενοχωρούνται, δεν μπορούν να γλεντήσουν, κατάλαβες τί γίνεται; εδώ είναι... Παλαιά, να πούμε, άκουγαν θα περάσει ένας κομήτης.


Εμφύτευση michrochip σε ανθρώπους. Ρεπορτάζ ΣΚΑΪ 4/3/2018








Μέχρι να μπει ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ στην Αγία Σοφία η Ζωοποιός Δύναμη του θα σφραγίσει τα Ελληνικά Σύνορα



Δήλωση-βόμβα από τον Πάνο Καμμένο: Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία

Dhlvsh-vomva-apo-ton-Pano-Kammeno-H-Ellada-einai-poly-konta-se-thanathforo-atyxhma-me-thn-toyrkia

Δήλωση-βόμβα από τον Πάνο Καμμένο:

Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία




Άγιος Παΐσιος: «Σημεία των καιρών» [χειρόγραφο]



Άγιος Παΐσιος: «Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράπισμα από τους Τούρκους. Μέσα όμως απότην Γενική Σύρραξη θα ξαναγεννηθεί το "Βυζάντιο"»

Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράπισμα από τους Τούρκους

Λάμαρης Δημήτριος, Πάφος Κύπρος
(...) Επιστρέφοντας τώρα στη συνάντηση με το Γέροντα Παΐσιο, θυμάμαι πως με ρώτησε για την Κύπρο, και χαμογελώντας με καθησύχασε και είπε : "Θα έρθει η ώρα που θα λυθεί το θέμα της Κύπρου. Θα περάσει δυσκολίες, αλλά θα λυθεί και θα είναι ορθόδοξη και ελληνική".

(...) Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ' έπιασε από τον ώμο και με πολλή σοβαρότητα μου απάντησε : «Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από επάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός».

Οικονόμου Αλέξανδρος, αντιπτέραρχος ι.ε.α., Αθήνα
Το Μάρτιο του 1994 συνάντησα το Γέροντα Παΐσιο στο Μοναστήρι της Σουρωτής. Συγκινήθηκα, όταν μου έπιασε το χέρι, και παρά την κρισιμότητα της καταστάσεώς του, μού είπε τα ακόλουθα :


Άγιος Παΐσιος: «Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι προγονοί μας από τους τάφους»

Agios-Paisios-An-den-antidrasoyme-tha-shkvthoyn-oi-progonoi-mas-apo-toys-tafoys

Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι προγονοί μας από τους τάφους

Είχε έρθει στο Καλύβι ένας άθεος μέχρι το κόκκαλο. Αφού είπε διάφορα, μετά μού λέει: «Εγώ είμαι εικονομάχος». Από εκεί πού δεν πίστευε τίποτε, ύστερα έλεγε ότι είναι εικονομάχος. «Βρε αθεόφοβε, τού λέω, εσύ αφού δεν πιστεύεις σε τίποτε, τι μού λες ότι είσαι εικονομάχος;
Τότε, τον καιρό τής Εικονομαχίας [2], μερικοί Χριστιανοί από υπερβολικό ζήλο έπεσαν σε πλάνη, έφθασαν στην άλλη άκρη, και μετά ή Εκκλησία τοποθέτησε το θέμα· δεν είναι ότι δεν πίστευαν». Υποστήριζε εν τω μεταξύ όλη την σημερινή κατάσταση. Μαλώσαμε εκεί πέρα.


Στόχος των δυσβάστακτων μέτρων η επιβολή του «τέλειου ηλεκτρονικού συστήματος»

Stoxos-tvn-dysvastahtvn-metrvn-h-epivolh-toy-teleioy-hlektornikoy-systymatos

 Στόχος των δυσβάστακτων μέτρων

  «Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος,τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε" με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα,


Άγιος Παΐσιος: «Θα έρθη καιρός πού όλοι θα πιστέψουν»

Agios-Paisios-Tha-erthei-kairos-poy-oloi-tha-pistepsoyn

Θα έρθη καιρός πού όλοι θα πιστέψουν


- Γέροντα, πώς συμβαίνει άνθρωποι πιστοί νά φθάνουν στην αθεΐα;
- Στο θέμα αυτό μπορεί νά υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Στην μία περίπτωση μπορεί νά ήταν κανείς πολύ πιστός, νά ενήργησε ή δύναμη τού Θεού στην ζωή του μέ πολλά χειροπιαστά γεγονότα, και ύστερα νά έφθασε σέ μιά θόλωση στο θέμα της πίστεως.



Σημαντική συνέντευξη του Γιώργου Φίλη για τα ελληνοτουρκικά [Ηχητικό]



 Συνέντευξη του Γιώργου Φίλη για τα ελληνοτουρκικά

Ο Γιώργος Φίλης Διδάκτωρ Γεωπολιτικής - Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων - Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων, ήταν καλεσμένος σε συνέντευξη, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen* και την εκπομπή με την Ευα Μαυρογένη για τις εξελίξεις σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα. Ακούστε την συνέντευξη του κ. Φίλη και την ανάλυση του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.



Άγιος Παΐσιος: «εμείς κάνουμε προσευχή, για να είναι πιο ανώδυνο ένα κακό και να μην πάρη έκταση»

Agios-Paisios-emeis-kanoyme-proseyxh-gia-na-einai-pio-anvdyno-ena-kako-kai-na-mhn-parei-ektash

Εμείς κάνουμε προσευχή, 

για να είναι πιο ανώδυνο ένα κακό και να μην πάρη έκταση


Παλιά, για να κάνη κάτι κανείς, αν ήταν κοσμικός άνθρωπος, θα σκεφτόταν. Αν ήταν πνευματικός άνθρωπος, θα σκεφτόταν και θα προσευχόταν.

Στην εποχή μας ακόμη και «πνευματικοί» άνθρωποι όχι μόνο δεν προσεύχονται, αλλά ούτε σκέφτονται. Και μάλιστα, συχνά πρόκειται για σοβαρά θέματα, και αυτοί κάνουν πρόβες με τον κόσμο.


Άγιος Παΐσιος: «Θα σας δίνουν κάρτες για να σας συνηθίσουν μ' αυτές. Κι όταν κάποτε όλα τα συγκεντρώσουν σε μια κάρτα...»

Agios-Paisios-Tha-sas-dinoyn-kartes-gia-na-sas-synithisoyn-m-aytes-Ki-otan-kapote-ola-ta-sygkentrvsoyn-se-mia-karta

 αυτό θα είναι το σφράγισμα

"Θα σας δίνουν κάρτες για να σας συνηθίσουν μ' αυτές. Κι όταν κάποτε όλα τα συγκεντρώσουν σε μια κάρτα (ταυτότητα,διαβατήριο,δίπλωμα οδήγησης κλπ) αυτό θα είναι το σφράγισμα,να μην το πάρετε".



Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός : «...ότι εμείς θα αναλάβουμε το πλήρωμα της Θείας Επαγγελίας για την επανάρθωση της παγκόμσιας διαστροφής...»

Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός :
«...ότι εμείς θα αναλάβουμε το πλήρωμα της Θείας Επαγγελίας για την επανάρθωση της παγκόμσιας διαστροφής...»

 

 

 



Άγιος Παΐσιος: «Μέχρι που να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, μπορεί νά 'ρθη και η οργή του Θεού.»



Agios-Paisios-Mexri-na-kykloforhsoyn-oi-nees-taytothtes-mporei-na-rthi-kai-h-orgh-toy-Theoy


Οί νέες ταυτότητες


- Γέροντα, είπε κάποιος: «Πώς το πεντοχίλιαρο έχει το 666 και τό χρησιμοποιούμε; Το ίδιο θα είναι και η ταυτότητα».
- Το πεντοχίλιαρο είναι νόμισμα - και η λίρα της Αγγλίας έχει επάνω την Βικτώρια " αυτό δεν με πειράζει. «Τα Καίσαρος Καίσαρι»". Εδώ όμως είναι η ταυτότητα μου, είναι κάτι προσωπικό- δεν είναι νόμισμα. Ταυτότητα σημαίνει ό,τι και η λέξη " ταυτίζεται δηλαδή κανείς μ' αυτά που δηλώνει. Βάζουν τον διάβολο και υπογράφω ότι τον αποδέχομαι. Πώς νά τό κάνω αυτό;

- Γέροντα, τί σχέση έχει αυτη η ταυτότητα με τό σφράγισμα;
- Η ταυτότητα δεν είναι τό σφράγισμα: είναι η εισαγωγή τού σφραγίσματος.

- Ο κόσμος, Γέροντα, ρωτάει τι να κάνουν σχετικά με τις νέες ταυτότητες.

- Εσείς καλύτερα, όταν σας ρωτούν, να τους λέτε νά


Άγιος Παΐσιος: «Κατάσταση συναγερμού»


Agios-Paisios-Katastash-synagermoy



Κατάσταση συναγερμού

Μήν ξεχνάτε ότι περνούμε δύσκολους καιρούς και χρειάζεται πολλή προσευχή. Νά θυμάστε την μεγάλη ανάγκη πού έχει ό κόσμος σήμερα και τήν μεγάλη απαίτηση πού έχει ό Θεός από μας γιά προσευχή.
Νά εύχεσθε γιά τήν γενική εξωφρενική κατάσταση όλου τού κόσμου, νά λυπηθή ό Χριστός τά πλάσματα Του, γιατί βαδίζουν στην καταστροφή. Νά επέμβη θεϊκά στην εξωφρενική εποχή πού ζούμε, γιατί ό κόσμος οδηγείται στην σύγχυση, στην τρέλλα και στο αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου