Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

«ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ - ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ»

hruan-ta-xronia-ki-oi-kairoi-pali-dika-mas-einai
Κατά παράφραση του «πάλι με χρόνια με καιρούς - πάλι δικά μας θά 'ναι» στο παραπάνω σχέδιο - εμπνεύσεως του γ. Παΐσιου - γράφει :

«ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ - ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ»

Η ακλόνητη πίστη του γέροντα Παΐσιου για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης υπό την μορφή σχεδίου...

Ήρθανε όντως!

Η μωρία του εφησυχασμού και καθησυχασμού - Γράφει ο Απόστολος Παπαδημητρίου

H-mvria-toy-efyshxasmoy

Η μωρία του εφησυχασμού και καθησυχασμού 
Γράφει ο Απόστολος Παπαδημητρίου

Τα σύννεφα πυκνώνουν επάνω από την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Μέχρι τώρα παρακολουθούσαμε με απάθεια το δράμα των λαών του Ιράκ και της Συρίας. Οι λίγες ειδήσεις, χαλκευμένες ως επί το πλείστον, που έφθαναν μας άφηναν αδιάφορους. Βλέπαμε αραιά και που να σωριάζονται σε ερείπια πολυώροφες οικοδομές, σπανιότερα να μεταφέρονται αιμόφυρτα παιδάκια σε νοσοκομεία και να δαιμονοποιείται ο «αιμασταγής» δικτάτορας Άσαντ! Το κλίμα άλλαξε από τη χρονική στιγμή που ο στρατός των δολοφόνων τόλμησε να εκτελέσει και κάποιους πολίτες των «πολιτισμένων» χωρών.

Οκτώ λόγοι για να φύγετε από την πόλη, για το χωριό σας…

Νέο τραγούδι: Μπαταρισμένο Καράβι

Μπαταρισμένο Καράβι 
Εμπνευσμένο από άρθρο του Γέροντος Γρηγορίου του Αρχιπελαγίτη

Οι κοτζαμπάσηδες, οι τούρκοι και οι εβραίοι ξανά...


Από το "ΗΓΓΙΚΕΝ", Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011 
 
Οι κοτζαμπάσηδες, οι τούρκοι και οι εβραίοι ξανά...

Όπως επί της εποχής του Κοσμά του Αιτωλού ήταν οι έλληνες ( ; ) κοτζαμπάσηδες, οι τούρκοι και οι εβραίοι που ήταν υπαίτιοι για τα δεινά του λαού έτσι και σήμερα αυτοί οι ίδιοι πίσω από την δυστυχία που ζούμε και την χειρότερη που έρχεται...

Έλεγε μάλιστα ο Ισαπόστολος ότι οι έλληνες κοτζαμπάσηδες ήταν χειρότεροι όλων!

Έχει κανείς αμφιβολία μετά τα τελευταία χαράτσια;

Οι τούρκοι παραμένουν διαχρονικά ίδιοι κι απαράλλαχτοι στην βαρβαρότητα κι όσον αφορά τους εβραίους ας μην ξεγελιόμαστε - το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Τώρα εάν αυτά, κατά Θεία Πρόνοια, αποβούν εις όφελος του ελληνισμού άλλο θέμα....

Οι σημερινοί κοτζαμπάσηδες, οι τούρκοι και οι εβραίοι ξανά λοιπόν...

«Θα κάνουν μία πρόκληση και η Ελλάδα θα πεινάσει. Θα πούμε το ψωμί "ψωμάκι"»


«Θα κάνουν μία πρόκληση και η Ελλάδα θα πεινάσει. Θα πούμε το ψωμί "ψωμάκι"» 
 
Καθώς η καταγωγή μας είναι απ' την Καππαδοκία και η μία γιαγιά μας κατάγεται απ' το χωριό του Γέροντα, απ' τα Φάρασα, ενώ η άλλη απ' την Καισάρεια, έχουμε κοινές ρίζες με το Γέροντα, και επειδή εκείνα τα μέρη μας πονάνε ιδιαίτερα τώρα που είναι σε ξένα χέρια, ρωτούσα συνέχεια το Γέροντα για την Τουρκία, τι θα γίνει με τον Ελληνισμό και άλλα σχετικά.
Κάποτε, είχα πάει στο Γέροντα με ένα φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μία παρέα από πέντε παιδιά. Τότε, ρώτησα το Γέροντα ποιές προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία. "Γέροντα", του λέω, "απ' την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;" Μου απαντά: "Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δε θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι".

«Μπορεί να χάσουμε στην αρχή 1-2 νησάκια, όμως η τελική έκβαση θα είναι υπέρ ημών»

Mporei-na-xasoyme-sthn-arxh-1-2-nhsakia-omvw-h-tlikh-ekbash-ua-einai-yper-hmvn

Ορφανός Αντώνιος, αντισυνταγματάρχης, Θεσσαλονίκη
(...) Για τη δύσκολη κατάσταση στη σημερινή εποχή μας έλεγε : «Μη στενοχωριέστε, παιδιά μου, ο Θεός αγαπάει πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες. Έστω και λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού να μείνουν οι πιστοί, θα προστατεύει ο Θεός την Ελλάδα». Επειδή πολλά συμβαίνουν με τους εξ' ανατολών γείτονές μας, όταν του ζητήσαμε να μας πει πως θα βγούμε απ' αυτό το αδιέξοδο, απ' αυτή τη μόνιμη απειλή, μας έλεγε να μην στενοχωρούμαστε και ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υπέρ των Ελλήνων. Επειδή όμως είμαστε πρόσφυγες στην καταγωγή, τον ρωτούσαμε πιο συγκεκριμένα για την Κωνσταντινούπολη. Μας έλεγε ότι θα την πάρουμε την Πόλη. Ήταν σίγουρος πως κάποια μέρα θα γίνει δική μας.

Η Ελλάδα στον Σταυρό

H-Ellada-ston-stayro

Από "ΗΓΓΙΚΕΝ", Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011
Η Ελλάδα στον Σταυρό
Έπειτα από δύο χρόνια εξευτελισμού της χώρας μας και των Ελλήνων καθώς και μετά την χθεσινή έλευση των 30 γκαουλάιτερ που στην ουσία θα ασκούν την εξουσία στην χώρα μπορεί κανείς να πει ότι η Ελλάδα πλέον είναι στον Σταυρό...
Κατά αναλογία του Θείου Πάθους, μετά τους εξευτελισμούς και την Σταύρωση, ακολουθούν ο Θάνατος, η Ζωή εν Τάφω και η Ανάσταση!
Μέχρι τότε υπομονή κι ελπίζω ο Θεός να φωτίζει και να δίνει δύναμη στον καθένα μας έναντι σκληρών και δύσκολων αποφάσεων που θα κληθούμε να λάβουμε προκειμένου να επιβιώσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου